24 February, 2011

Mat / Food


Livet har bestemt seg for å by på noen utfordringer i 2011 også. Jeg har vært hos Lillestrøm Helseklinikk, som vel er det eneste stedet som tilbyr behandling som er vitenskapelig basert i forhold til ME. Noen helbredende kur har de vel ikke, men i motsetning til det offentlige helsevesenet, så undersøker de grundig, og behandler det de finner. Dette er en privat klinikk, og det offentlige dekker ingenting. To konsultasjoner, med prøver og medisiner, har så langt kostet tilsvarende 322 nøster pt2, eller 204 nøster Mirasol, alternativt 83 nøster Silkindian Duke. Men selv en garnelsker må vel innrømme at best mulig helse er bedre enn 16 kg med pt2.
Noen har igangsatt en underskriftsaksjon for å få det offentlige til å dekke utgiftene pasientene pådrar seg ved denne klinikken, og jeg blir glad for alle underskrifter: Link



En av tingene de har funnet ut, er at jeg må redusere gluten og eggehvite i maten. Så finkjemming av butikkhyllene er tidsfordriv akkurat nå. Til min store glede har jeg nå funnet ut at jeg kan spise både en revidert utgave av smuldrepai, iskrem og sjokoladepudding (men kanskje ikke alt på en gang…). Dermed har jeg nok nå klart å avverge hvetebolledepresjon, utstrakt kakemelankoli, samt dyp vaffelsorg.



Det daglige brød er byttet ut med glutenfri frokostblanding med honning, frukt og melk. Når sant skal sies så savner jeg ikke brødskive med salami så veldig når jeg har denne tallerkenen foran meg. Så nå kan jeg puste ut, og avlyse et truende frokostvemod.



Laks og jordbær er føyd til listen over matintoleranser, men røye og bringebær er jo også godt, så da går det nok bra. Nye 90 matvarer skal testes, og blir lista over matintoleranser riktig lang, så skal jeg prøve så godt jeg kan å ikke bli mannevond (men jeg lover ingenting).



Nå har jeg handlet glutenfritt mel i lange baner, og skal i gang med å prøve oppskrifter. Først på lista er å finne en enkel og god knekkebrødoppskrift. Har du gode linker til glutenfrie/eggehvitefrie oppskrifter, tar jeg gjerne imot dem i kommentarfeltet :-)


This blog post is about a gluten- and egg free diet. I won't translate this time. I'll wish you Happy crafting instead :-)

22 February, 2011

Magasinsalg / Selling magazines


(This blogpost is about me selling old magazines in an auction site, so only in Norwegian this time :-)

Jeg driver stadig generalopprydning i heimen i forbindelse med at vi flytter til høsten. Runden er nå kommet til diverse blader. Jeg har samlet en del strikke – hekle – og sy/sømblader de siste årene, og nå har jeg lagt dem ut på auksjon på QXL (sammen med samboerens tegneserier). Bladene er delt i "pakker": 3 strikkepakker, 3 sømpakker og en heklepakke: LINK til auksjonen

Her er en titt på utvalget med link til magasinenes hjemmesider:

Vouge Knitting



Ottobre design
Sy Magasin
Burda



Interweave Crochet
Crochet Today
Simply Creative Crochet (Dette fant jeg ingen link til).



Simply Knitting
Knit Scene
Knitting (Fant ingen link)
Kreative Kvinner (Fant dessverre ingen link)
Fiber Arts



Designer Knitting



VK: Vouge Knitting



Sew Hip



Bladpakkene blir sendt i Smartpostesker. Skulle du ha vinnende bud på flere pakker, så sender jeg dem i en og samme eske, slik at du sparer porto. Betaling via nettbank eller Paypal. Auksjonene er åpne i 7 dager. Det er mange timer med inspirasjon og underholdning her, og masse fine oppskrifter :-)


Angående auksjonen til støtte for Stine Sofie Stiftelse, hvor målsetningen var å samle inn 10.000 kroner, endte visst totalbeløpet på hele 50.000! Det er jo knallbra. Veska jeg donerte bort, havnet hos Lise: Link :-)

18 February, 2011

Yarn suspension

Yarn Suspension* from Max Shuster on Vimeo.



Hva med deg? Har du noen gang gått deg vill i garnlageret ditt? ;-)

How about you? Have you ever got lost in your stash? ;-)

11 February, 2011

Trekning / Drawing


Hekle-strikkeriets mest avslappede assistent skulle akkurat til å fortelle hvem som ble vinneren i 5 årsjubileumets forundringsgavetrekning, men dessverre sovnet han igjen. Derfor tar jeg den hyggelige oppgaven med å avsløre at vinneren (ifølge Random.org) er: NINA

Og siden det er så hyggelig å trekke ut vinnere, trakk jeg to trøstepremier også, som får noe fra knappefabrikken min: MAGFLY & MONSTERMØNSTER

Pakkene kommer til en postkasse nær dere om ikke så lenge. God helg :-)


This blog's most relaxed assistant was just about to reveal the winner of the surprise present in my 5 year blogiversary, but he fell asleep again. So I guess I'll tell you instead. The winner (according to Random.org) is: NINA

And since it's such a nice task to draw winners, I drew two consolation prices as well: MAGFLY & MONSTERMØNSTER

Have a nice weekend :-)

09 February, 2011

Auksjon ~ Stine Sofies Stiftelse


Tusen takk for alle hyggelige gratulasjoner i anledning bloggens 5 årsdag :-)
Det er fremdeles mulig å skrive en kommentar på forrige innlegg, og dermed være med i trekningen av en forundringsgave.



Dette innlegget skal imidlertid handle om noe helt annet. Jeg siterer her hva Fru Fly har skrevet i bloggen sin:

"En herlig familie, de fem S`ene, har satt i gang noe som kan bli stort -og enda større med vår hjelp. Familien har engasjert seg i Stine Sofies Stiftelse som ble etablert i Grimstad etter "Baneheiadrapene" i Kristiansand 19.mai 2000 der to jenter, Lena 10 år og Stine Sofie 8 år ble brutalt voldtatt og drept. Grunnleggerne av stiftelsen er mor til Stine Sofie, Ada Sofie Austegard og Bente Bergseth. Stiftelsen skal bekjempe voksnes vold og overgrep mot barn ved å forebygge og avdekke vold, ivareta det voldsutsatte barnet og dets pårørende, og styrke deres rettsikkerhet. Dette er en av mine absolutte hjertesaker, noe jeg brenner for - og det er vi vel mange som gjør? Og det gjør virkelig de 5 S`ene, de arrangerer nemlig auksjon på Facebook fra 9. til 13.februar. Hele familien er involvert og har en fantastisk entusiasme som det er umulig å bli smittet av! Alle inntektene går uavkortet til Stiftelsen, og det er her vi; du og jeg kommer inn i bildet! For nå kan vi mobilisere og hjelpe til å gi auksjonen og Stiftelsen et løft med dugnad,vise at bloggere har slagkraft og at vi kan utrette noe viktig!"

Jeg bestemte meg for å være med, og har donert den håndsydde veska på bildet over her. Det er kommet inn mange håndlagede produkter, så det er mye å velge mellom. Auksjonen starter idag. Du må være innlogget på Facebook, og trykke "Liker" på siden til auksjonen for å kunne legge inn bud. Du legger ganske enkelt inn bud ved å skrive i kommentarfeltet under bildet av det objektet du vil by på. Målsetningen er å få inn kr. 10.000,- til stiftelsen, og det hadde jo vært fantastisk om de klarte å nå dette målet.

Her er linken til Facebooksiden: LINK

Her er linken til selve auksjonsobjektene: LINK

Lykke til med budrundene :-)

Thank you for all your comments regarding this blog's 5 years blogiversary. You can still participate in the give-away by commenting on the previous blog post :-)
This blog post however, is about a Norwegian charity auction on Facebook.

07 February, 2011

5 år / 5 years


I dag har bloggen 5 årsdag! Som seg hør og bør innebærer det en gave til en av dere, som gleder meg ved å ta turen innom bloggen min. I år er det en forundringsgave. Legg igjen en kommentar på dette innlegget, og du er med i trekningen. Du trenger ikke ha blogg selv for å delta. Hvis du også skriver noe om hva som er favorittfargen(e) dine, så kan jeg skreddersy forundringsinnholdet :-)

NB! Intet garn ble skadet under fotograferingen ;-)


Today, my blog is 5 years old! As always, this means a gift to one of you, who make me happy by visiting my blog. The gift this year is a surprise present. Leave a comment, and you're included in the lottery. You don't have to have a blog yourself to participate. If you write something about what's your favourite colour(s), I can adjust the surprise content :-)

NB! No yarn was harmed during the photo shoot ;-)

04 February, 2011

SilkeKarius / Silk Karius


Nok et Kariusskjerf. Det er visst blitt yndlingsoppskriften min det. Denne gangen i et garn kalt Silkindian Duke, fargen heter Mose. Det er håndspunnet og håndfarget indisk silke, som passer til pinne 4-5 mm. Silkegarnet er tykt, mykt, tungt og glansfullt. Jeg er helt betatt av garnet, og har begynt å drømme om større prosjekter. Garnet kjøpte jeg i den norske nettbutikken Yarn Shop, og de forteller dette om silkegarnet: "Silkindian er en liten Indisk familiebedrift, hvor Mohammed, som er utdannet ingeniør innen tekstil, har konsentrert seg om silke. Han får spunnet silke av de lokale kvinnene i et området rett utenfor Bangalore i India. Deretter får han garnet håndfarget av lokale kunstnere som også utvikler nye farger og kombinasjoner. Han farger også garn på bestilling. Han har som mål å forsyne silke til kunstnere og små butikker rundt om i verden. Han har mange typer silkegarn av forskjellige kvaliteter, samt silkestoffer og silkefiber."



I've made another Karius scarf. It seems this has become my favourite scarf pattern. This time I've used a silk yarn called Silkindian Duke. It's 100% silk, hand spun and hand dyed. The yarn is thick, soft, heavy and has a beautiful shine to it. I find it to be so beautiful that I've started to fantasize about bigger projects. I've bought the yarn in a Norwegian web shop: Yarn Shop. On their web pages, they write that this yarn is made in a small Indian family factory. The silk are spun by local women in an area outside Bangalore in India. The yarn is dyed by local artists who develop new colours and combinations. Their goal is to supply silk to artists and small shops around the world.

02 February, 2011